Klipper Grietje

Geschilderd zomer 2017

Arent

 

Klipper Grietje en Arent

Klipper Grietje, ook wel genoemd ‘Oma Koe nr. 46’.

 

Deze ‘’gewone’’ koe is geboren op 9 februari 1998 op het toenmalige bedrijf in Warffum en later is zij meeverhuisd naar de boerderij in Westerwijtwerd.

 

Door haar leeftijd wordt ze Oma Koe genoemd, maar ze staat gewoon geregistreerd als nr. 46. Dit nummer heeft ze ook als brandmerk meegekregen.

 

Oma Koe heeft 8 kalveren gehad, waarvan er 2 verworpen zijn. Zo is zij een keer flink ziek geweest, waarbij ze hoge koorts had en niet wilde eten en drinken. De dierenarts wist ook niet wat er aan de hand was en ging Oma Koe voor de zekerheid opereren. Tijdens de operatie bleken er meerdere dingen niet in orde te zijn, waarop de dierenarts Oma Koe weer gehecht heeft en geen ingreep heeft gedaan. En wat gebeurde er? Oma Koe begon weer te eten en ze knapte prima op.

 

Het is een koe met karakter. Na 130.000kg melk en 10.000kg vet en eiwit geeft ze nu al 4 jaar geen melk meer. Maar verhuizen naar de droge koeien of pinken wilt ze niet, dus loopt ze nog steeds tussen de melkkoeien.

 

Een beetje aandacht op z’n tijd is ze gek op, een aai over haar bol. Maar zorg dat er geen biks in de buurt is, want dan loopt ze je zo omver!

 

Oma Koe is bijzonder voor Arent en Ineke en daarom komt er geen nieuwe nr. 46 op het bedrijf. Oma Koe is/was nr. 46!